Categorieën

Patinas

Patina's geven snel een oud effect aan geschilderde objecten en vele oppervlakken. Gebruik het bijvoorbeeld op meubels, schilderijlijsten, keramiek etc.

Breng de patina aan met een verfkwast, borstel of katoenen doek. Laat het heel even wat drogen en verwijder dan overtollig patina met een zachte katoenen doek tot het gewenste eindresutaat. Wil je meer verwijderen maak dan je doekje vochtig.

• Patina Dye: waterbasis
Verkrijgbaar in 4 kleuren. Je kunt deze patina lichter maken door te verdunnen met water. Meng dan 3 delen water met 1 deel Patina Dye.
Door het direct op onbehandeld hout, karton of pleisterwerk aan te brengen, creëer je een transparante kleurwassing.
De verschillende kleuren kunnen onderling ook gemengd worden.

• Antiek bruine patina: waterbasis
Snel drogende patina te gebruiken als verouderingstechniek op geschilderde objecten. Gemakkelijk van de huid af te wassen en daardoor geschikt voor kinderen.

• Antiek bruine patina: solventbasis
Deze patina bevat oplosmiddelen en is te gebruiken als verouderingstechniek op geschilderde objecten. Gebruiken in een goed geventileerde ruimte.

• Bruine Wax: solventbasis
Donkere gemakkelijk aan te brengen wax, speciaal om een antiek effect te geven aan meubels en andere objecten. Breng de wax aan als een boenwas, met een schone doek of waxkwast en laat het drogen. Poets het daarna uit tot de gewenste glans en een mooi antiek eindresultaat.
            ► Maak hieronder je patina productkeuze op basis van oplosmiddel.

 
Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maken wij gebruik van cookies.