Categorieën

Afwerking & verfeffecten / Transfer Marker

Transfer-Marker
Transfer Marker maakt het mogelijk om snel al jouw afbeeldingen en/of teksten (geprint met een laserprinter) over te brengen op poreuze oppervlakken zoals hout, kurk, karton, klei, textiel etc..  Het komt in spiegelbeeld op je project.  Bij tekst op je afbeelding dus even goed opletten en eventueel in spiegelbeeld printen. 

1. Strijk (bevochtig) met de punt van de Marker over de onbedrukte zijde van de laserprint-afbeelding totdat de print goed zichtbaar is. Je hoeft alleen de afbeelding te bevochtigen. Sluit na gebruik de dop weer goed op je Marker.
2. Wrijf meteen (voordat de vloeistof droog is) met een spateltje, of de achterkant van een lepel stevig over de gehele afbeelding. Voorkom dat het papier verschuift.
3. Verwijder het papier. De Transfer is klaar!
4. Om de afbeelding te beschermen werk je deze af met een laagje vernis. 
5. Wil je een blijvende afbeelding op textiel? Maak je de afbeelding machine wasbaar (max. 40 graden) door de transfer te beschermen met een laagje Textiel Medium er overheen. Zodra het goed droog is, als laatste nog even aan de achterzijde strijken (zonder stoom) voor fixatie.

Tip: Wil je Transfer Marker gebruiken op een geverfde ondergrond dan moet deze eerst vernissen en de vernis eerst 1 week laten drogen voordat je de Marker kunt gebruiken. Probeer eerst een klein proefstukje uit.

! Lees voor gebruik de aanwijzigen op de marker.
Gebruik de marker alleen in goed geventileerde ruimtes of buiten.
Niet geschikt voor kinderen en buiten bereik van kinderen houden.
De marker rechtop bewaren om lekken te voorkomen.


 Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maken wij gebruik van cookies.