Categorieën

Op textiel / Textielverf spray

Textielverf-spray

Product bij ons niet meer leverbaar.

Textielverf spray is een sneldrogende permanente verfspray op waterbasis. Het is gemakkelijk in gebruik omdat je het direct vanuit de pomp-verstuiver (dus geen spuitbus) op het materiaal zoals kledingstukken of accessoires, kunt sprayen.  Door de lichte structuur van de verf blijft de stof na het verven zacht.  Met een 100 ml. flesje kun je ongeveer 0,5 m2 (dekkend) tot ongeveer 1,0 m2 (verneveld) verven. (Deze verf is niet geschikt om grote objecten zoals meubels of autobekleding in z'n geheel dekkend te verven.)

Hoe te gebruiken

Was eerst je kledingstuk als het nog nieuw is om eventuele stijfsels te verwijderen. Gebruik geen wasverzachter. Leg tussen de lagen stof een stuk karton om het doortrekken van verf te voorkomen.
Het sprayflesje (pompflacon) goed schudden* voor gebruik. Spuit eerst een keertje naast het te verven oppervlak om het spuitmondje te reinigen en om het even te testen wat de verf doet. Als je het pompje half indrukt,krijgt de verf een spettereffect. Druk je het pompje langzaam helemaal naar beneden dan is de verf beter dekkend dan als je snel de pomp indrukt. Druk je hem snel helemaal in dan is de verf als een lichte nevel.  Meerdere laagjes kunnen afhankelijk van de kleur nodig zijn om een dekkend resultaat te krijgen. Maak na het verven het spuitmondje direct schoon met warm water.

Laat de verf nu eerst minstens 4 uur drogen en strijk daarna je kledingstuk zo'n 5 minuutjes (aan de achterkant en zonder stoom). Je kunt het ook 8 minuten in de oven plaatsen op 150 graden. 
Na 72 uur drogen kan het kledingstuk binnenste buiten tot 40 graden gewassen worden.

Verfprojecttip:

Gebruik de spray bij voorkeur op licht gekleurde stoffen. Gebruik je toch donkere stoffen, breng dan eerst een laagje witte textielverf aan voor een betere dekking (meerdere laagjes kunnen nodig zijn om een dekkend resultaat te krijgen). De metallic kleuren kunnen op zowel donkere als lichte stoffen gebruikt worden.

Bekijk hier een filmpje over gebruik van Textielverf spray.

Textielverf spray gecombineerd met onze sjablonen of stencils zijn perfect geschikt om je kleding of accessoires een persoonlijk tintje te geven.

* Mocht (door het langer ongebruikt staan) bezinksel onderin het flesje niet goed mengen, draai dan het schroefdopje even los en roer de inhoud met bijvoorbeeld een satehstokje.
 
Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maken wij gebruik van cookies.