Categorieën

Op hout / Krijtverf

Krijtverf

Deze aantrekkelijke ultra-matte verf op waterbasis is zeer gemakkelijk in gebruik. Je kunt het namelijk vaak zonder schuren* of gronden aanbrengen. Wel vooraf eerst goed ontvetten. Als je verfproject al eerder  geverfd of gelakt is, is het aan te raden om wel de oppervlakken licht mat te schuren en eventueel een primer of grondverf te gebruiken.
Krijtverf is ideaal voor het schilderen en decoreren van o.a. meubels** en woonaccessoires. Geef je verfproject een ander uiterlijk met krijtverf eventueel in combinatie met decoratieve effecten als doorschuren, patineren, white-washen, sjabloneren en craqueleren.

  
La Pajarita krijtverf is reukarm, sneldrogend met een krijtachtige uitstraling en verkrijgbaar in 43 modieuze kleuren. De verf heeft een sterke hechting en is daardoor geschikt voor op vrijwel alle ondergronden. La Pajarita verf heeft een hoge concentratie pigmenten en bevat alleen ingrediënten van uitstekende kwaliteit. Eén verflaag geeft daarom meestal al voldoende dekking. Afhankelijk van de verfkleur, de kleur van de ondergrond, of het effect dat je wilt bereiken kan een tweede laag verf nodig zijn.

Krijtverf zonder eindafwerking is gevoelig voor vlekken. Je kunt de verf na volledige droging wel met een licht vochtige doek afnemen. Gebruik voor extra bescherming onze ultra-matte vernis of wax. Of je een wax of vernis wilt gebruiken is een kwestie van persoonlijke smaak en is afhankelijk van de mate van het gebruik van het geschilderde object. Een kleurloze waxlaag zorgt ervoor dat de kleur verdiept en de verf wordt beschermt tegen vocht. De bruine of witte wax geven je verfproject daarnaast nog respectievelijk een antieke- of whitewash uitstraling. De ultra-matte vernis verdiept ook de kleur, maar geeft je project vooral een extra sterke beschermlaag.

* op hele gladde en gelakte oppervlakken wel eerst licht opschuren of een grondverf gebruiken. 
** behalve teakhouten meubelen,vanwege aanwezigheid van natuurlijke oliën.


► Maak hieronder een keuze en bekijk de beschikbare kleuren:                   

 


Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maken wij gebruik van cookies.